På julemøtet til Os fotoklubb ble resultatene for klubbkonkurransen høsten 2016 presentert. Jeg er godt fornøyd med resultatet.

Klubbkonkurransen vår og høst er en «høydare» for meg. Det er alltid kjekt å se om bilder slår an hos juryer. For det er ingen selvfølge at alle har lik smak som fotografen selv 😉  Denne gang var det 3 kategorier; projeksjon farge (fritt tema), projeksjon monokrom (fritt tema) og «Landskap». Jeg leverte inn 3 bilder i hver kategori, til sammen 9 bilder. Da var det kjekt at jeg fikk antatt eller bedre med 7 av bildene. Fangsten for min del ble to gull, to sølv og tre antatte. Ekstra kjekt var det at 4 av bildene var «nye bilder», dvs tatt siste halve året. Resultatet førte også til at jeg ble årets fotograf i Os fotoklubb i 2016. Jury denne gang var fra Tronheims kameraklubb.

PS! Mange av disse bildene finner du i bildebutikken min

 

Projeksjon farge (fritt tema)

Gull

"Green bottles"

«Green bottles»

Juryens kommentar: Dette bildet har alt og var en klar vinner. Fargene er herlige sammen, balansen er gjennomført og komposisjonen fungerer svært godt. Morsomt med gardinen til venstre som bryter de strenge linjene.

Antatte

"Framed silhuette"

«Framed silhuette»

 

"Nyskjerrige kyr"

«Nyskjerrige kyr»

 

Projeksjon monokrom (fritt tema)

Sølv

"View from Vinnesholmen Jonsok 2016"

«View from Vinnesholmen Jonsok 2016»

Juryens kommentar: Morsomt bilde som forteller en historie og viser harmonien mellom ung og gammel. Gode gråtoner, fint lys og godt utsnitt.

Antatt

"Sunset siluett at Oslo Opera

«Sunset siluett at Oslo Opera

 

Tema: Landskap

Gull

Valdresflya, Norway, Sigma DP0

«Autumn at Valdresflya»

Juryens kommentar: Klassisk landskapsbilde som fikk jevn høy score hos alle jurymedlemmene. En klar vinner. Flotte farger og kamerastandpunkt. God dybde og linjer i bildet, veldig harmonisk.

Sølv

"Vindfullt ved Kjeungskjær fyr"

«Vindfullt ved Kjeungskjær fyr»

Juryens kommentar: Veldig godt perspektiv og kamerastandpunkt. Spennende bilde med mange detaljer som fanger blikket. Dramatisk himmel. Juryen tror en beskjæring på venstre side kunne hevet bildet ennå et hakk.

Alle premieringer for denne klubbkonkurransen finner du på Os fotoklubb sine hjemmesider