Da er resultatet fra Os fotoklubb sin høstkonkurranse klar. Det var to kategorier; åpen og tema Ved sjøen/vannet. Jeg er meget godt fornøyd med egen innsats! Statoil Fotoklubb Midt-Norge var jury.

 

Åpen klasse

I denne klassen kom alle 3 bildene som jeg deltok med på resultatlisten.

Gull

"The bed"

«The bed»

Juryens kommentar: Godt fanget/arrangert motiv som åpner for å tenke gjennom tidligere tider og det som var. Teknisk bra ved at lyset ikke brenner ut i vinduet samtidig som man aner detaljene i de mørke veggene. Sterk komposisjon der bruk av mange skarpe detaljer og elementer som skoene bidrar til å løfte motivet. Komposisjonen kunne muligens vært ytterligere styrket ved å flytte sengen ørlite mot høyre slik at sengegavlen ikke kommer i konflikt med høyre vinduskarm i det midterste vinduet.

 

Sølv

Umbrella man - pool edition

Umbrella man – pool edition

Juryens kommentar: Et spennende motiv som får juryen til å sitte og tenke gjennom hva fotografen ønsker å si med bildet. Bildet er godt tenkt ut, gjennomført og redigert, med en sterk komposisjon rundt bruken av tallet 3 i antall menn og vegger. Spennende bruk av fargemetning der til dels manglende fargemetning tas igjen i effektiv bruk av komplementærfargene i hud og blågrønne bassengvegger.

 

Antatt

"No fire, no clothes"

«No fire, no clothes»

Juryens kommentar: Spennende og godt gjennomført. Tydeligheten i motivet ville kanskje blitt bedre dersom stigen på høyre side hadde vært fjernet. Personen kunne kanskje fortjent en mer fremtredende plass?

 

 

Tema ved sjøen/vannet

Her fikk jeg to av tre bilder på resultatlisten.

 

Gull

"Fantasia"

«Fantasia»

Juryens kommentar: Veldig bra gjennomføring og redigering med gode kontraster og god konvertering til sort/hvitt. Vellykket og balansert bruk av lukkertid for å unngå «melkevann» og samtidig skape liv i vannet. Sterk og god komposisjon med bruk av broen som innramming, men kanskje hadde blitt litt sterkere dersom det hadde vært litt mer luft mellom broen og hustaket.

Bronse

"Umbrella man - the b-collection II"

«Umbrella man – the b-collection II»

Juryens kommentar: Bildetittel tyder på at dette er en del av en serie. Det står også fint på egne ben, men ville nok vært bedre sammen med resten av bildene i serien. God bruk av strandlinje og hav for å understreke motivet. Etter å ha vurdert bildet på flere skjermer og projektorer synes juryen at bildet kanskje er ørlite grann mørkt?